Яблучний пектиновий порошок

Яблучний пектиновий порошок
Затверджена урядом України «Концепція покращення продовольчого забезпечення і якості харчування населення» покликана створювати технології нових харчових продуктів з високою харчовою і біологічною цінністю.
Наше підприємство під ТМ «Фільварок» налагодило виробництво яблучного пектинового порошку. Сучасне обладнання, використання у технологічному процесі невисоких температур при сушінні дає змогу унеможливити втрату цінних речовин.
Готовий продукт – однорідний дрібнодисперсний порошок, тонкого (20-30 мікрон) помелу світло-коричневого кольору. Масова частка в готовому порошку пектинових речовин – 15-20%, вологість – не більше 10%, водневий показник PH – 4,0, масова частка вуглеводів, г 66,6, при цьому частка клітковини г 16,7. Термін зберігання порошку – 3 роки, якщо використовувати для дитячого харчування – 1,5 роки.
Фахівцями Інституту продовольчих ресурсів НААН України були виготовлені зразки кексів і хлібобулочних виробів (приготованих безопарним способом), в яких як інгредієнт добре зарекомендував себе яблучний пектиновий порошок.
У випадку кексів яблучний порошок додавали в жирову фазу (в кількості 11% маси готового виробу), а у випадку хліба – в борошно (в кількості 3% маси борошна). Тісто кексів вийшло пишним, еластичним, добре розроблялось; тісто хліба добре збільшувалось в об’ємі і набрало кислотність, гарно розроблялось, було пластичним, не залипало. Отримано гладеньку без великих тріщин і підривів поверхню хліба і випуклу, з характерними тріщинами – кексів. Смак пшеничного хліба не змінився, а у кексів з’явився виражений аромат і смак яблук.
Тому з упевненістю можна рекомендувати яблучний порошок ТМ «Фільварок» ТУ.У10.8-39319344-004:2016 для виготовлення хлібобулочних, кондитерських, кисломолочних продуктів, у виробництві продуктів з лікувально-профілактичними властивостями, дитячого харчування. У ковбасних виробах порошок знижує кількість жиру, надає соковитості і покращує структуру паштетів.
Вадим ОМЕЦИНСЬКИЙ,
заступник директора ТОВ «Агроснаб», ТМ «Фільварок»
Рубрики
Продукти
Агроснаб.ТОВ ТМ.Фiльварок
Показати номер
Дії
В обранеВидалити з обраного

Схожі оголошення

Гречане борошно відноситься до дієтичних продуктів його отримують з гречки - екологічно чис...
11:09, 15 листопада
Сир твердий "Український" 50% жирності – це продукт, який виготовляється з молока тварин, таких як к...
20:53, Вчора
Сирний продукт "Український" є твердим сортом сиру, який виготовляється з коров'ячого молока. Він ма...
20:53, Вчора
Суха молочна сироватка - продукт, отриманий в результаті висушування сирної, підсирної або казеїново...
20:53, Вчора
Горохове борошно багате корисним білком, за його якістю та кількістю воно не поступається деяким різ...
11:09, 15 листопада
Сухе знежирене молоко (СЗМ), 1,5%, експорт. Сертифікати, EUR 1, Halal. Виробництво України. Сухе мол...
20:53, Вчора
Хочете додати 0362.ua на головний екран і бути в курсі новин?