07:55, 8 листопада
Назвали прянощі, які допоможуть контролювати рівень холестерину
- Розмарин багатий на антиоксиданти, які можуть допомогти знизити рівень "поганого" холестерину і підвищити рівень "хорошого".
- Використання розмарину в кулінарії може підвищити поживність страв, зменшити необхідність додавання жиру, та знизити ризик утворення канцерогенів під час приготування м'яса.
- Дієтологи рекомендують збільшити споживання омега-3 жирних кислот і клітковини та зменшити споживання насичених жирів для підтримки холестерину в межах норми.
Додавання трав і спецій може не лише покращити смакові властивості їжі, а й також підвищити харчову цінність та користь страв. Наприклад, заміна насичених жирів, таких як олія, травами допоможе у боротьбі з високим холестерином.
І хоча наукових доказів досить мало, щоб стверджувати, що конкретна рослина може знизити холестерин, експерти радять вибрати розмарин у якості приправи через кілька причин. Здоров'я 24 з посиланням на Джордан Хілл, дієтологиню у Top Nutrition Coaching розповідає про це детальніше.
Річ у тім, що розмарин багатий на антиоксиданти, а ще він чудово поєднується з оливковою олією, багатою на мононенасичені жири, що може підвищити рівень "хорошого" холестерину та знизити рівень "поганого".
Розмарин багатий на антиоксиданти
Розмарин містить антиоксиданти, які борються із запаленням і окислювальним стресом, допомагаючи запобігти окисненню "поганого" холестерину, – зазначає Джордан Хілл.
Він наводить дослідження яке виявило, що учасники, які споживали розмарин, мали нижчий рівень "поганого" холестерину і вищий рівень "хорошого". Це пов'язується з антиоксидантними властивостями розмарину, включаючи карнозол, карнозинову кислоту та інші сполуки.
Використання розмарину в кулінарії може підвищити поживність, зменшити необхідність додавання жиру та надати стравам багатого смаку й аромату.
Підтримувати холестерин у межах норми
Щоб зміцнити здоров'я серця, дієтологи радять збільшити споживання продуктів, багатих на омега-3 жирні кислоти та клітковину, а також зменшити споживання насичених жирів. Для тих, хто бореться з високим рівнем холестерину, дуже важливо контролювати споживання насичених жирів, які зазвичай містяться в молочних продуктах, жирній їжі та червоному м'ясі. Однак медики радять, що якщо люди вирішили потішити себе червоним м'ясом, вони повинні обирати більш нежирні сорти і розглянути можливість використання маринадів на основі трав для додаткового смаку.
Трави, такі як розмарин, не тільки надають стравам смаку й аромату, а й допомагають пом'якшити м’ясо. Використовуючи розмарин у маринадах, ви також можете знизити ризик утворення канцерогенних сполук під час приготування м’яса на грилі. Ба більше, використання сушеного розмарину під час приготування приносить аналогічні переваги, що і у випадку додавання свіжого розмарину.
Важливо! Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Якщо Вас турбують проблеми зі здоровʼям, обов’язково зверніться до лікаря.
Джерело: health.24tv.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Спецтема
Оголошення
20:38, 13 листопада
16:00, 16 листопада
5
10:11, 14 листопада
26
15:51, 16 листопада
4
17:08, 10 листопада
3
live comments feed...