
16:15, 3 вересня 2018 р.
Пункти гігієни, що здивують найбільшого "чистюлю"

Редакція сайту 0362.ua підготували для вас список порад, що змінять ваше бачення чистоти назавжди.
Мити зібрані фрукти з власного садка чи їсти яблука прямо з дерева? Дотримуватись ідеальної чистоти чи повністю ігнорувати правила гігієни індивідуальна справа кожного. Можливо вас здивує, та існують речі що викличуть подив навіть найохайніших людей.
Закривай кришку унітазу під час змивання
Більшість з нас користується звичкою змивати воду в туалеті з відкритою кришкою унітазу. Та можливо ти зміниш свій погляд після розповіді нижче.
Під час змивання вода з бачка, під натиском може розлітатись на відстань до 2 метрів. Потрапивши на підлогу, полотенце або зубні щітки вона транспортує цілу низку шкідливих бактерій та паразитів, що спричиняє ймовірність зараження кишковими паличками та гельмінтами.
Поради:
• Змивай унітаз закриваючи кришку.
• Надягай ковпачки на зубні щітки.
• У загальній вбиральні, під час змиву краще відвернутись.
Мий банани з милом
Багато людей вважають, що мити банани нема потреби, оскільки ми й так знімаємо шкурку. Та на її поверхні, нерідко живуть паразити – гельмінти (глисти) або ж їх личинки, що здатні проникнути в середу плоду, під час зняття шкурки.
Якщо ж для удобрення городу використовувався гній, то глистів у фруктах незліченна кількість.
Поради:
• Ретельно мийте всі овочі та фрукти, навіть якщо вони з власно городу.
• Банани мийте з милом.
Не розводь паразиті в кухонній раковині
Більшість з нас миє посуд одразу після приготування їжі, та трапляються випадки коли видалити бруд зі сковорідки чи каструлі можливо не одразу. У такі моменти ми звикли залишати посуд заливши його водою. Якщо ж з верху на неї сполоснути м'ясо чи рибу, то розмноження мікробів відбувається в прискореному режимі.
Лише термічна обробка м’яса за температури не менше 180 градусів здатна вбити небезпечні мікроби.
ОБЕРЕЖНО. Найбільш небезпечним осередком розвитку бактерій є миття посуду у заткнутій посудомийній раковині.
Поради:
• Мий посуд одразу після приготування їжі.
• Не мий м'ясо чи рибу в умивальнику в якому знаходиться кухонне приладдя.
• Користуйся окремими губками для миття посуду та миття дошки для риби та м’яса.
Періодично купуй новий посуд
Гігієністи поділили посуд на дві категорії: перша - дошка для сирих м'яса чи риби, а інша – хліб, овочі йт.д.
Чому ці продукти не варто нарізати на одній дошці?
Практично кожне кухонне приладдя, пластикове воно чи дерев’яне має дрібні щілини, у які можуть потрапляти краплинки крові чи м’яса, через які бактерії з легкістю можуть потрапити у ваш організм.
Поради:
• Використовуйте для м’яса та інших продуктів різні дошки.
• Використовуйте різні ножі.
• Найбільш гігієнічною дошкою є скляна.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
16:39
Вчора
16:38
Вчора
14:56
Вчора
Оголошення
16:56, 1 травня
8
17:48, 29 квітня
5
12:43, 7 травня
live comments feed...