• Головна
  • Пункти гігієни, що здивують найбільшого "чистюлю"
16:15, 3 вересня 2018 р.

Пункти гігієни, що здивують найбільшого "чистюлю"

Пункти гігієни, що здивують найбільшого "чистюлю"

Редакція сайту 0362.ua підготували для вас список порад, що змінять ваше бачення чистоти назавжди.
Мити зібрані фрукти з власного садка чи їсти яблука прямо з дерева? Дотримуватись ідеальної чистоти чи повністю ігнорувати правила гігієни індивідуальна справа кожного. Можливо вас здивує, та існують речі що викличуть подив навіть найохайніших людей.
Закривай кришку унітазу під час змивання
Більшість з нас користується звичкою змивати воду в туалеті з відкритою кришкою унітазу. Та можливо ти зміниш свій погляд після розповіді нижче.
Під час змивання вода з бачка, під натиском може розлітатись на відстань до 2 метрів. Потрапивши на підлогу, полотенце або зубні щітки вона транспортує цілу низку шкідливих бактерій та паразитів, що спричиняє ймовірність зараження кишковими паличками та гельмінтами.
Поради:
• Змивай унітаз закриваючи кришку.
• Надягай ковпачки на зубні щітки.
• У загальній вбиральні, під час змиву краще відвернутись.
Мий банани з милом
Багато людей вважають, що мити банани нема потреби, оскільки ми й так знімаємо шкурку. Та на її поверхні, нерідко живуть паразити – гельмінти (глисти) або ж їх личинки, що здатні проникнути в середу плоду, під час зняття шкурки.
Якщо ж для удобрення городу використовувався гній, то глистів у фруктах незліченна кількість.
Поради:
• Ретельно мийте всі овочі та фрукти, навіть якщо вони з власно городу.
• Банани мийте з милом.
Не розводь паразиті в кухонній раковині
Більшість з нас миє посуд одразу після приготування їжі, та трапляються випадки коли видалити бруд зі сковорідки чи каструлі можливо не одразу. У такі моменти ми звикли залишати посуд заливши його водою. Якщо ж з верху на неї сполоснути м'ясо чи рибу, то розмноження мікробів відбувається в прискореному режимі.
Лише термічна обробка м’яса за температури не менше 180 градусів здатна вбити небезпечні мікроби.
ОБЕРЕЖНО. Найбільш небезпечним осередком розвитку бактерій є миття посуду у заткнутій посудомийній раковині.
Поради:
• Мий посуд одразу після приготування їжі.
• Не мий м'ясо чи рибу в умивальнику в якому знаходиться кухонне приладдя.
• Користуйся окремими губками для миття посуду та миття дошки для риби та м’яса.
Періодично купуй новий посуд
Гігієністи поділили посуд на дві категорії: перша - дошка для сирих м'яса чи риби, а інша – хліб, овочі йт.д.
Чому ці продукти не варто нарізати на одній дошці?
Практично кожне кухонне приладдя, пластикове воно чи дерев’яне має дрібні щілини, у які можуть потрапляти краплинки крові чи м’яса, через які бактерії з легкістю можуть потрапити у ваш організм.
Поради:
• Використовуйте для м’яса та інших продуктів різні дошки.
• Використовуйте різні ножі.
• Найбільш гігієнічною дошкою є скляна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#поради #гігієна #факти #чистота
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...