• Головна
  • Додайте перчику до свого раціону
13:25, 3 вересня 2018 р.

Додайте перчику до свого раціону

Додайте перчику до свого раціону

Користуєшся спеціями для вдосконалення смаку їжі? Як щодо того щоб з їх допомогою покращити своє здоров’я, та забезпечити довголіття?
Прянощі, що знаходяться у вас на кухні, ліченими грамами здатні кардинально змінити смак ваших страв. Окрім кулінарії, спеції мають не лише смакові переваги, а й здатність позитивно впливати на весь організм.
Лікарі вважають, що будь-які прянощі здатні активізувати обмінні процеси в організмі, покращити обмін речовин та перистальтику кишківника.
Захист серця та судин
Американські науковці Пенсильванії (США) виявили, що в тих хто вживає в страви з підвищеною жирністю куркуму і корицю, рівень холестерину нижчий на 15%, чим у не любителів прянощів.
Боротьба з раком
Вчені онкоцентру Джонсона (США) виявили, що куркума, з її активними складниками, здатна блокувати біохімічні з’єднання, що утворюють пухлини голови та шиї. Лікарі рекомендують вживати куркуму як додатковий елемент під час проходження хіміотерапії. Також куркума знижує ризик захворювання на рак у курців.
Посилення сексуального потягу
Прянощі є природним афродизіаком. Пажитнік (шамбалафенугрек), рослина що входить до складу карі, та вживається самостійно має у складі особливі з’єднання сапоніну, що стимулює утворення статевих гормонів, особливо тестостерону.
Зменшення болі у м’язах та боротьба з простудою
Щоденне вживання імбиру у раціон допоможе розслабити ваші м’язи після інтенсивного тренування. Окрім того імбир виконує протимікробну та протизапальну функцію, що є ідеальним засобом у боротьбі з застудою та грипом.
Прискорення обміну речовин
Прискорення метаболізму відбувається шляхом підвищення температури тіла на 8 %, пекучими приправами (перець чорний, чилі, імбир).
Швидке насичення організму
Зменшити кількість добових калорії в раціоні допоможе капсаїцин (гострий перець), вживання якого перед основним прийманням їжі забезпечить відчуття ситості та мінус 200 ккал за одне приймання їжі.
Молодість організму
Найбільшою перевагою приправ на думку науковців, є їх антиоксидантна дія, що за останніми дослідженнями перевищує дію ягід. Саме ці речовини як відомо протидіють нищівному впливу вільних радикалів, та дарують молодість всьому організму (кориця, гвоздика).
Не переборщуй
Регулярне та активне вживання куркуми, тміну, часнику здатні посилити або ослабити дію багатьох ліків.
Гострий перець варто з обережністю вживати людям з захворюванням шлункового тракту. Денна норма раціону 6 зернят або ¼ ч.л.
Часник, що має у складі підвищений рівень сірки може спровокувати метеоризм. Норма вживання на добу - не більше 3 зубчиків.
Гвоздика - лідер антиоксидантних прянощів не рекомендують додавати в раціон дітям до 2 років, а також гіпертонікам та язвеникам.
Лавровий лист, знижуючи згортання крові протипоказаний вагітним та жінкам в період лактації.
Мускатний горіх, що має у своєму складі мірістицин активізує травлення, додає енергії, стимулює кровотворення та покращує пам'ять. У випадку передозування (2 - 4 горіхів за раз) можливий головний біль, запаморочення, тахікардія і навіть галюцинації.
Зберігайте правильно
Цільні спеції - від 2 до 5 років (перець, гвоздика, кардамон та інші).
Молоті – від 6 місяців до 2 років.
Листкові – від 3 місяців до 2 років (тимін, лавровий лист).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#приправи #раціон #здоров'я #імунітет
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...