• Головна
  • У Рівному перевірили п’ять пунктів розливу води
17:07, 2 березня 2018 р.

У Рівному перевірили п’ять пунктів розливу води

У Рівному перевірили п’ять пунктів розливу води

У Рівному провели дослідження питної води зі стаціонарних пунктів розливу. Відібрані зразки перевіряли на мікробіологічні, санітарно-хімічні та вірусологічні показники. Жодна проба води не відповідала технічним умовам, які декларують виробники. Невідповідність спостерігалась і за державними санітарними правилами, які є обов’язковими. 

Дослідження проводились з 5 стаціонарних пунктів розливу трьох виробників питної води:
1. аквапункт очищення питної води по вул. Гайдамацькій, 9 (відділ в продуктовому магазині);
2. магазин по торгівлі питною водою по вул. Буковинській, 6;
3. відділ в продовольчому магазині по вул. Кн. Романа, 6;
4. центр продажу питної води «АКВА Сана Дар» по вул. Волинської Дивізії, 1А;
5. пункт розливу «Здорова вода» ТзОВ «Рівнешампіньйон» по вул. Відінській, 39.

«Продукція, яку реалізують підприємці не забезпечує оптимального вмісту мінеральних речовин за показниками фізіологічної повноцінності. Вода питна після очистки в усіх торгових точках потребує домінералізації, а в пункті розливу по вул.Буковинській, 6 – знезараження. Власники виробляючи воду та декларуючи її відповідність технічним умовам та санітарним вимогам, насправді, самі не знають, що реалізують споживачу.

Вода, яка надходить до споживача, має проходити виробничий лабораторний контроль (дослідження за окремими показниками мають проводитись щомісячно). На жаль, не всі власники готові витрачати додаткові кошти на те, щоб контролювати її якість та безпечність. Питна вода, яка призначена для потреб людини, має відповідати таким гігієнічним вимогам: бути безпечною в епідемічному та радіаційному відношенні, мати сприятливі органолептичні властивості та нешкідливий хімічний склад»,- кажуть представники лабораторного центру.

Вони зауважують, що перед тим, як все ж таки придбати таку воду, потрібно не соромитись і вимагати у продавців протоколи лабораторних досліджень води. Рекомендують також звертати увагу на текст етикетки, де зазначаються фактичні значення показників фізіологічної повноцінності мінерального складу питної води, дата виготовлення та закінчення терміну споживання.

Чимале значення мають умови транспортування та зберігання води, зокрема, не слід зберігати воду у непридатних для цього ємностях (повторно використані ПЕТ-пляшки або технічні ємності, каністри тощо). А також не слід понад 24 годин зберігати воду, навіть набрані у відповідні ємкості, що закриваються.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#вода #перевірка #пункти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...