Перший фестиваль мацика в Україні проведуть у Рівненській області

Мацик – це традиційна поліська страва, яка являє собою сиров`ялене м’ясо у кендюху. Провести фестиваль цієї страви кузнецовці збираються на День міста.

- Ідея провести такий фестиваль належить керівнику міста, - розповіла кореспонденту PRESS-ЦЕНТР головний спеціаліст з питань захисту прав споживачів та торгівлі відділу економіки Кузнецовська Руслана Ляскун. – Чому саме мацик? Бо це суто поліська страва і досі таких фестивалів не проводив ніхто. До участі у заході ми запросили підприємців і підприємства, які виробляють мацик, з Володимирецького, Дубровицького, Зарічненського, Сарненського районів Рівненщини і з Маневицького району Волині. На фестивалі можна буде взяти участь у дегустації мацика. Також цей продукт тут можна буде купити.