А в Рівному міських жителів вчили обходитися зі свійськими тваринами. Усіх, хто хотів спробувати подоїти козу, самому зробити сир і погодувати худобу - запросили до зоопарку. У такий спосіб у звіринці відзначали Міжнародний день тварин. Свято відвідувачам сподобалося.
Доїти кіз у Рівненському зоопарку - то чоловіча робота. Доглядач цих тварин залюбки ділився секретами з усіма охочими. Свою роботу Олександр любить. Про Риту й Розу може розповідати годинами.
Олександр Олійчук, доглядач за парнокопитними:
- Козу легше доїти, як корову. Якщо літо, сезон, то 6 літрів, 4 літри може в день дати запросто.
Примхлива Рита чужих не любить і все намагалася перекинути цеберко. Але гуртом відвідувачам вдалося і молока надоїти, і сиру зробити.
Ірина Парай, відвідувачка зоопарку:
- Нам все дуже сподобалось, правда одна козочка нам не далася, але молочко дуже смачне. Ми знаємо, що воно дуже поживне, оскільки я сама виросла на козиному молочку.
- Смачно, дуже смачно. Не думав, що козячий сир такий вкусний. Маша, на тоже.
Подібні забави, сподіваються у зоопарку, сподобаються рівнянам. До тварин у гості вони приходитимуть частіше. Та й дітлахи знатимуть свійських тварин не з ілюстрацій чи мультфільмів.
Анна Паршина, науковий співробітник рівненського зоопарку:
- Для того, щоб дітки змогли бути ближче до тварин все-таки, і трошки мати змогу погладити, їх погодувати.
Вадим Мазурець, відвідувач зоопарку:
- Ой ти моя Розочка хороша, слухняна.
Жодна з кіз після подібного аншлагу не постраждала, переконують у зоопарку. Доїння тривало не довше як півгодини - як і в звичайному господарстві. Хіба що до вимені приклалася не одна пара рук, а 15. У кінці місяця в зоопарку готують нове свято - гарбузове. Обіцяють майстер-клас з приготування цього оспіваного національного продукту.