- Миття м'яса перед приготуванням не знищує бактерії, які усуваються під час термічної обробки.
- Миття м'яса може погіршити його смакові властивості, оскільки змиваються природні соки, що впливають на насиченість смаку.
- Експерти радять зосередитись на правильному температурному режимі приготування м'яса, наприклад, для курячого філе - приблизно 75 градусів всередині м'яса.
Дискусії про те, чи потрібно мити м'ясо перед приготуванням час від часу знову виникають. Та зрештою, експерти сходяться на тому, що цього краще таки не робити.
Здоров'я 24 з посиланням на кухаря Олексія Огородніка розповідає три основні причини, чому м'ясо мити не врато.
Важливо. Попри те, що курку дуже легко готувати, її потрібно правильно обробляти перед тим як варити, смажити чи запікати. Адже вона може містити небезпечні хвороботворні бактерії.
Чому не треба мити м'ясо перед приготуванням
- Збільшення ризику розмноження бактерій.
Ви дарма думаєте, що під час миття ви змиєте бактерії з м'яса. Усі бактерії знищуються пезбпосередньо під час термічної обробки. Тож, замість того, аби ретельно вимивати м'ясо, варто зосередитись на тому, аби тому дотриматись правильного температурного режиму. Для курячого філе це орієнтовно 75 градусів в середині мяса.
- Втрата смаку через змивання соків.
Наступний аргумент стосується смакових властивостей м'яса. Якщо ви помиєте його перед готуванням, це може негативно вплинути на його смак. Адже в м'ясі є власні соки, які відповідають за насиченість смаку. Ви їх просто змиєте і це вплине на якість курочки.