- Овочі багаті антиоксидантами, які допомагають регулювати рівень цукру в крові, особливо важливо для людей з діабетом.
- Фахівці рекомендують споживати 2-3 чашки овочів на день для жінок та 3-4 чашки для чоловіків, краще вибирати різноманітні, різнокольорові овочі.
- Темно-зелені листові овочі, броколі, помідори, баклажани та буряк відзначаються високим вмістом антиоксидантів і корисних вітамінів, що позитивно впливає на здоров'я та може допомогти у зниженні ризику діабету та покращенні стану судин.
Овочі обов'язково повинні бути у вашому раціоні, якщо ви дбаєте про своє здоров'я. Особливо важливо стежити за харчуванням людям, які мають діабет.
Цій категорії людей рекомендується заповнювати половину тарілки некрохмалистими овочами – це ключова частина методу "діабетичної тарілки".
Окрім клітковини, овочі містять багато антиоксидантів, а тому це ще одна причина, чому варто стежити за тим, аби добирати щоденну рекомендовану норму.
Зауважимо, що фахівці радять споживати 2 – 3 чашки овочів на день для жінок і 3 – 4 чашки для чоловіків. При цьому краще, якщо ви обираєте різноманітні, різнокольорові овочі.
Які продукти містять багато антиоксидантів
- Темно-зелені листові овочі – капуста, шпинат, листова капуста і мангольд багаті. У них багато вітамінів A, C і K, фолієвої кислоти і альфа-ліпоєвої кислоти, яка сприяє підвищенню чутливості до інсуліну.
- Цвітна капуста містить вітамін C, бета-каротин і сульфорафан. Це низькокалорійний овочі, який містить клітковину і може допомогти знизити ризик діабету 2 типу.