Чайні пакетики і доставка їжі: неочевидні шляхи споживання отруйних речовин

Наші звички щодо харчування можуть дуже згубно впливати на наше здоров'я. І річ не лише про вибір продуктів, а й способи їх зберігання та подачі. Ось, наприклад, їжа з собою у пластиковому контейнері насправді не є достатньо безпечним варіантом.

Дослідники з Університету Південної Каліфорнії представили результати дослідження щодо рівня FAS у крові. Вони переконують, якщо відмовитись від їжі з собою, обробленого м'яса в раціоні і чаю в пакетиках – можна значно знижзити цей показник.

Довідка. PFAS (пер- і поліфторалкільні речовини) – це хімічні сполуки, які часто використовують аби забезпечити водонепроникність споживчих товарів, як-от каструлі, пакування та фарби. Через свою стійкість до розкладання PFAS отримали назву "вічні хімікати".

Дослідження охоплює 727 молодих людей. Учені вивчали їх кров на кількість цих "вічних хімікатів" і виявилось, що у людей, які звикли їсти їжу на доставку чи виніс, а також ті учасники, які споживали багато обробленого м'яса і чаю, були вищі рівні PFAS.

Чому у цьому списку чай та м'ясо

Вчені припустили, що причиною можуть бути паперові чайні пакетики. І саме через них шкідливі речовини можуть потрапити в чай.

А ось в м'ясо PFAS можуть потрапити на різних етапах виробництва:

  • Тварини можуть бути вирощені на забруднених територіях.
  • М'ясо можуть упаковувати в неякісні матеріали.
  • М'ясо може накопичувати хімікати під час обробки або приготування.

Аби знизити рівень PFAS, фахівці радять готувати вдома, уникати їжі на винос та обробленого м'яса. Обирайте натуральні чаї.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.

Джерело: health.24tv.ua