У Рівненській ОДА продовжує свою роботу група «Прозорість і підзвітність». Фахівці облдержадміністрації вивчають публічні закупівлі громад з метою уникнення корупційних ризиків.
Цього разу моніторингова група вивчала придбання медичними та освітніми закладами свіжомороженої риби.
Нагадаємо, Відділ внутрішнього аудиту ОДА аналізує попередні та фактичні суми закупівель, а також ринкову вартість. Окрім того, звертають також увагу на розмір мінімального кроку пониження ціни.
«Під час аналізу виявили розбіжність у цінах на одну й ту ж продукцію – свіжоморожену рибу хек. У деяких закладах предмет закупівлі становить ціну 107 гривень за кілограм, а в інших – 172 гривні. За результатами моніторингу підготуємо матеріали на чергове засідання групи «Прозорість і підзвітність». Різниця разюча. Саме тому зробимо на чергове засідання детальний аналіз публічних закупівель і будемо заслуховувати пояснення окремих представників громад», - прокоментувала начальниця Відділу внутрішнього аудиту ОДА Лариса Ковбасюк.