У селі Селець Дубровицького району Рівненської області у колишній сільській бані працюватиме пекарня.
Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.
Виробництво розміститься в приміщенні бані, яка згоріла та пустувала майже двадцять років.
Щоденна потужність виробництва 6300 буханців вагою 830 грамів.
Домашній хліб буде без жодних хімічних домішок, запевнив в.о. голови облдержадміністрації Анатолія Юхименка керівник місцевого товариства Віктор Дрозд.
Голова сільської ради Павло Голяга запевняє, що цей проект є початком відродження Селця. За його словами, після розпаду колгоспу-мільйонника вся інфраструктура зруйнована, а люди безробітні.
Власник пекарні планує не лише випікати оригінальний хліб, а й вже будує свій млин, у перспективі ще й самостійно вирощуватиме зерно. Саме з власної борошномельні братимуть добірні висівки для випікання популярного та соціального сорту хліба.
В асортименті, окрім традиційних буханців, будуть також оригінальні – житні та з додаванням льону. А ось для випікання всіх різновидів використовуватимуть тільки дрова твердих порід та різнорівневі за температурою печі.
Є також задумка виробляти й сімейні двокілограмові хлібини.