Стала відома причина масового мору риби в Усті

Аналіз проб води показав, що риба в Усті гине через низький рівень кисню, розповів перший заступник начальника головного управління Держпродспоживслужби Рівненщини Олександр Костюк журналістам Рівне Вечірнє.

Сьогодні управління Держпродспоживслужби Рівненщини отримало результати аналізу проб води, які відібрали у п’ятницю, 23 серпня, у річці Усті. Для аналізу воду відбирали неподалік ресторану «Спорт», де було багато загиблої риби.

Дослідження показало, що рівень кисню у воді становить 1,4 мг/дм3 при нормі 5 мг/дм3. Не відповідає нормі також рівень аміаку та хлоридів. Відомо, що на рівень кисню у воді вплинули погодні умови, багато органічних решток, які є у річці, та різні викиди, що призвели до підвищення рівня аміаку.