У Рівному пройшов всеукраїнський конкурс на кращого кухаря України. Він зібрав майстрів із 15 областей.
Чого тільки не було представлено на конкурсі! Один із членів журі, заступник голови Рівненської облради Олександр Чуприна зазначив: «У мене очі розбігалися – тут тобі запечені перепілки, завиванці, паштети, печеня, торти з сиром маскарпоне та свіжою полуницею, навіть восьминога з Одеси привезли...» За рівною кількістю набраних балів перше місце між собою розділили Назар Данилюк з Івано-Франківщини та одесит Олександр Мойсей. А гран-прі здобула 55-річна шеф-кухар Валентина Карповець із смт Березне, що на Рівненщині. Вона вразила конкурсну комісію величезним сомом, зафаршированим судаком і сьомгою, та розписним кораблем із прісного тіста, наповненим вареними раками. А найкращою її родзинкою стала «Жар-птиця» – індичка з чорносливом та курагою.