Баклажани, фаршировані м’ясом і овочами – дуже цікавий варіант приготування соковитих і смачних фаршированих баклажанів. Готуються вони зовсім не складно, а виходять дуже апетитними і ароматними.
Для наповнення начинкою чудово підходять не тільки баклажани, але й кабачки і перець. Щільна шкірка овоча не дасть вмісту втекти на деко, а м’якоть можна додати у фарш, щоб зробити його ніжніше і соковитіше.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- баклажани – 4-5 шт.
- м’ясний фарш – 300 г
- печериці – 200 г
- перець червоний – 1-2 шт.
- цибуля – 1шт.
- часник – 1 зуб.
- спеції – сіль, перець
- олія
ГОТУЄМО:
- Баклажани промити, обтерти насухо. Розрізати навпіл і вийняти серединку за допомогою маленького гострого ножа, залишаючи стінки товщиною 1 сантиметр.
- Натерти середину невеликою кількістю солі і залишити на 30 хвилин.
- Баклажани промити від солі. Просушити. Змастити серединку баклажанів олією і викласти на деко, готувати в духовці при 180℃ на протязі 10 хвилин.
- М’якоть баклажанів дрібно нарізати і обсмажити, помішуючи. Додати фарш та подрібнену цибулю і продовжувати смажити. Додати нарізаний часник і просмажити ще 1 хвилину. Вийняти усе в миску.
- Печериці та перець також порізати та протушити окремо від фаршу. Додати спеції за смаком.
- Наповнити підпечені човники баклажанів спочатку сумішшю з м’ясним фаршем, а потім печерицями та перцем. За бажанням можна ще потерти зверху сиром.
- Готувати 15 хвилин при 180℃.
Смакує як гарячому, так і в холодному виді. Приємного апетиту !