На Рівненщині зростає виробництва молока, м’яса та джемів

Як повідомили у департаменті агропромислового розвитку Рівненської ОДА, харчовики області з початку року значно збільшили виробництво у порівнянні з минулорічним аналогічним періодом.

Так, інтенсивний приріст спостерігається у м'ясо-молочній галузі. Зокрема втричі збільшилося виробництво м’яса, зокрема яловичини, вдвічі – молока, майже на 20 відсотків – масла.

30-відсоткове зростання демонструє ринок фруктових джемів та пюре.

Також харчовики Рівненщини виготовили у два рази більше печива, на чверть – шоколаду та на 16 відсотків -здобних виробів.

Загалом обсяги виробництва продукції у 2016 році збільшили  ПАТ «Дубномолоко», ТзОВ «Радивилівмолоко», ТзОВ ВТП «Агропереробка», ТзОВ «Компанія «Зевс-ЛТД», ТзОВ «Юрмія», ПП «Віліс», ПАТ «Родина», ПАТ «Поліссяхліб», ТзОВ «Хлібодар», ПАТ «Рівненська кондитерська фабрика».

Підприємства харчової промисловості Рівненської області реалізовують свою продукцію не тільки на ринку України, а й експортується до країн Європи.