Рецепт: спагеті з соусом “А-ля Болоньєзе”Інгредієнти:
- спагеті – 200 г;
- вода;
- сіль.
- фарш (свинина + яловичина) – 400 г ;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- помідори – 2-3 шт.;
- зелень базиліка і петрушки;
- сіль – за смаком;
- мелений перець – за смаком;
- сир пармезан – 50 г.
- Помідори вимити, зробити хрестоподібні надрізи, опустити на 1 хвилину в киплячу воду, потім вийняти і зняти шкірку.
- Помідори натерти на тертці або подрібнити за допомогою блендера.
- Цибулю очистити і дрібно нарізати.
- Часник очистити і дрібно нарізати.
- Зелень вимити, обсушити і нарізати.
- У розігрітій з оливковою або рослинною олією сковороді обсмажити цибулю і половину часнику ~ 2-3 хвилини.
- Додати фарш і смажити, періодично помішуючи, ~ 5 хвилин.
- До фаршу додати подрібнені томати, сіль і перець, перемішати, накрити кришкою і готувати при слабкому вогні ~ 7-10 хвилин.
- Вимкнути, додати зелень базиліка і петрушки, часник, що залишився, перемішати і накрити кришкою.
- У каструлю з киплячою підсоленою водою покласти спагеті, довести до кипіння і варити ~ 8-10 хвилин.
Готові спагеті викласти на тарілку, зверху покласти соус “А-ля Болоньєзе”, посипати тертим сиром пармезан і прикрасити зеленню базиліка.
Приємного Вам апетиту !