Ведучий: Олександр Грищенко
Дегустаційна карта:
- Hole in the water 2011 Konrad Hengstler
- Sauvignon Blanc 2010 Konrad Hengstler
- Dry Riesling 2010 Konrad Hengstler
- Pinot Noir 2010 Konrad Hengstler
- Bunch Selection Riesling 2011 Konrad Hengstler
Виноробня Конрад повністю належить сім'ї Hengstler (Хенгстлер) - Конраду, Сігрун і їхнім двом синам Конраду та Карло.
Сім’я Хенгстлерів спочатку емігрувала з Німеччини в Мельбурн (Австралія), де вони і оселилися і прожили більше 20 років. Під час подорожі по Новій Зеландії, Конрад відкрив для себе Совіньон Блан у долині Мальборо і відразу ж привернув до цього видатного вина увагу. З того моменту було легко прийнято рішення переїхати в Мальборо і зайнятись виробництвом вина.
Свої перші виноградні лози сім'я посадила у 1996 році і з тих пір виробляє цілий ряд вин з двох своїх виноградників Wairau і Waihopai в долині Мальборо, які складають 40 гектарів. Сорта винограду Совіньон Блан і Піно Нуар ростуть на двох виноградниках, а Гевюрцтрамінер та Рислінг вирощують виключно в долині Waihopai поруч з сімейним маєтком.
Висока якість є головним критерієм Конрад. Починається вона з виноградників і продовжується на виноробні, де застосовується стандарт «ручної праці».
З метою показати весь спектр ароматів Совіньйон Блан виноград спеціально збирають у шахматному порядку, орієнтованому на конкретний ступінь зрілості винограду. Основна частина вина бродить у чанах з нержавіючої сталі при контрольованих температурах 10- 13 °С, а невелика кількість - в бочках із французького дуба, що додає винам складності і насиченості.
Детальна інформація: http://www.winetime.ua/degustation/rivne/konrad_rivne/